Over Christelijk

Christelijk

In de missie van Stichting Eindhoven Bouwt staat Gods liefde voor mens en wereld centraal. Gods liefde die er alles voor over heeft gehad om het tussen Hem en ons weer in orde te maken. Wat de mens ooit heeft stuk gemaakt heeft Hij weer hersteld. Gods liefde die ons uitdaagt en met die goede boodschap aan het werk te gaan. Wij zijn, zoals de Bijbel dat noemt, het Lichaam van Christus. Dus de handen en de voeten.

Eindhoven Bouwt geeft dat vorm door met jongeren op reis te gaan. Soms letterlijk, soms figuurlijk. We reizen af naar oa de Oekraine om daar huizen te bouwen en kinderwerk te doen. Om soms werk te doen wat zelfs de lokale bevolking niet doet. Het schoonmaken van sloten die als een afvalplek fungeren.

Maar we gaan ook aan het werk in Eindhoven zelf. We dagen jongeren uit om om zich heen te kijken en te zien dat er op heel veel vlakken veel nood is. En we dagen hen uit om daar dan iets aan te gaan doen. De ene keer is dat heel praktische hulp en een andere keer maken we bijvoorbeeld een zwerftocht met een ex-dakloze door het hartje van Eindhoven om te zien waar hij vroeger leefde.

We denken dat het Koninkrijk van God begint aan het einde van jouw comfortzone. Daarom hebben we uitdagende acties en hebben we diepgaande gesprekken.