Update noodhulp 09-03 2022

Update 9 maart:
Peter Gabor, onze projectleider in de Oekraïne, had ons begin maart gevraagd of wij het één en ander konden inzamelen. Er was daar in Janoshi een groot tekort ontstaan aan de meest elementaire levensmiddelen.

Aan de oproep om hulpgoederen in te zamelen voor ons project in Janoshi is massaal gehoor gegeven. Van alle kanten stroomden de hulpgoederen binnen. Zo schonk AH Gemert 500 kg meel.  Van alle kanten kwam ook spontaan hulp om de hulpgoederen te verwerken. Vanuit EBG Het Baken,  vanuit Lisette haar tennisvereniging en de transportfirma Ballondeco. Geweldig om te zien!

Het transport naar de Oekraïne was intussen geregeld. We konden onze dozen meegeven met een stichting uit Hattem en Assen. Deze stichtingen zijn betrokken bij het Romakamp in Mukachevo (niet ver van ons Romakamp in Janoshi). We hadden ingetekend op 80 dozen (ofwel 4 m3). Uiteindelijk zijn er 227 dozen naar Hattem getransporteerd! Zo’n 22 m3!

In eerste instantie zou het transport tot de Oekraïense grens lopen en dan opslaan in een loods. We horen net dat de vrachtwagen nu wel de grens over mag. Tot Szerny. Peter Gabor kan daar alle dozen ophalen. Hij hoeft nu maar zo’n 40 km te rijden. Nu maar bidden dat alles goed mag aankomen. En dat Peter het geregeld krijgt om het daar op te halen.

De dozen zijn dinsdag 8 maart vanuit Eindhoven naar Hattem getransporteerd. Het transport naar de Oekraïne is woensdagavond 9 maart vertrokken. De verwachting is dat maandag 14 maart het transport aankomt.  

Alle gevers en betrokken medewerkers hartelijk dank!!