Viki

Viki Antal

Even voorstellen ….

Mijn beroep is leraar. In de ochtend geef ik les aan Roma-kinderen op een Hongaarse school. Ik help in alle klassen. Van de jongste tot en met de oudste kinderen van de school. ‘s Middags help ik de kinderen, die in het zigeunerkamp en in het internaat wonen.

Het belangrijkste doel van dit project is om het evangelie te delen en kinderen te leiden naar een keuze voor Christus. De visie van het project is om discipelen te maken.

Ik bezoek weeshuizen en zigeunerkampen wekelijks gedurende het hele jaar en probeerde de liefde van God te delen door het woord van God.

Met kinderen hebben we Bijbelstudies, leren we liedjes, doen we interessante knutselwerkjes en leren we natuurlijk over Jezus Christus. Met de ouderen bespreken we interessante thema’s als de zin van het leven, vriendschap, daten en liefde.

Op vrijdag geef ik privélessen aan Oekraïense en Hongaarse jongeren in kostschool Beregszász die graag willen studeren aan de universiteit, maar niet de mogelijkheid hebben om privélessen te betalen. Op zaterdag houd ik bijeenkomsten in kostschool Keresztur waar veel verstandelijk gehandicapte kinderen zijn. Daar probeer ik veel interactieve dingen te doen en wat echt belangrijk is om zoete dingen voor hen te brengen.

Ik probeer ook die jongeren die het internaat verlaten te helpen om hen te verbinden met een plaatselijke kerk. De meesten van hen hebben veel moeilijkheden. Ze hebben bijna dezelfde problemen als de zigeuners. Het tweede waar ik mee probeer te helpen zijn de zigeunermeiden. Ik wil ze zo graag helpen. Ook zij hebben dagelijks met veel problemen te maken. Ze zijn als: het vroege huwelijk, analfabetisme, hoe het geld in het gezin te beheren (ze hebben permanent schulden). En tot slot wil ik deze jongeren zo graag motiveren om te werken, een beroep uit te oefenen, een normaal leven te leiden.