Voorbereiding en verplichtingen

Voorbereidingen en verplichtingen

Op deze pagina staat van alles over de voorbereidingen voor de reizen. Het is belangrijk dat je het goed doorleest zodat je weet wat er van je verwacht wordt en je alles op tijd geregeld en ingeleverd hebt.

Taken en verantwoordelijkheden

Om de reis te kunnen maken zijn veel voorbereidingen nodig. We verwachten dat iedereen hierin meehelpt. De coaches zullen samen met je kijken naar jouw gaven & talenten en bekijken welke taken en/of verantwoordelijkheden dan bij jou passen. Dit kunnen taken/verantwoordelijkheden voor en tijdens de reis zijn.
Er zijn verschillende taken waar je verantwoordelijkheid voor kan krijgen als kinderwerk, tienerwerk, moederprogramma, bouwwerk, penningmeester, Serious Business, muziek, etc. Daarnaast zullen er kleinere taakjes zijn als hulp bij voorbereiding in het kinder-, tiener,- en moederwerk (werkjes, spelletjes, verhaaltjes, trucjes etc) en evt andere taken. Met name voor het kinderwerk en tienerwerk zijn veel voorbereidingen nodig. We verwachten dan ook dat iedereen me helpt met de verantwoordelijken voor het kinderwerk en je inzet voor de taak die jezelf krijgt. Wil je meer weten over wat een verantwoordelijkheid of taak inhoudt, kijk dan bij Verantwoordelijkheden en taken deelnemers.

Kort samengevat:

 • iedereen helpt mee in de voorbereiding
 • de coaches beslissen in overleg met jou welke taak je krijgt
 • bij sommige taken ben je met meerderen verantwoordelijk
 • een taak/verantwoordelijkheid kan nog weer opgedeeld worden in kleinere taken of verantwoordelijkheden
 • als je verantwoordelijk wordt voor een specifieke taak, wil dit niet zeggen dat je bij een andere taak als bijv. kinder-, tiener-, moeder- en/of bouwwerk etc niet hoeft te helpen tijdens de voorbereiding of ter plekke
Acties en projectgeld

Je bent zelf verantwoordelijk om geld op te halen voor je reisgeld. Dit kan je ophalen met acties, donaties van familie/vrienden/etc, maar je mag dit natuurlijk ook van je eigen spaar of werkgeld betalen. Bij downloads kun je allerlei filmpjes, folders en ander materiaal vinden wat je kan gebruiken bij het ophalen van je geld. Er zijn veel acties te bedenken. Vind je het lastig om iets te bedenken of weet je niet hoe je de actie op kan zetten, dan kun je altijd bij je coaches terecht. Zij willen je graag helpen.

Aan welke acties kun je allemaal denken: auto's wassen, ramenlappen, dineetjes, sponsorloop, pietenactie, oliebollen bakken voor je wijk en/of kerk, koekjes/taarten verkopen, oppassen, cake actie in je kerk, gala organiseren, rommelmarkt, etc. Sommige acties zijn veel werk, begin er dan bijtijds aan.

 

Projectgeld

Voor het project is jaarlijks veel geld nodig. Naast het projectgeld dat al in je reissom zit, hebben we tot nu toe elk jaar nog tussen de 10.000 en 15.000 euro extra nodig gehad om het project te financieren. Dit extra bedrag proberen we door middel van fondswerving binnen te krijgen. Soms halen we dit niet. Het kan dan zo zijn dat we een extra actie gaan organiseren om extra projectgeld op te halen. We verwachten van jou dat je je hiervoor ook wilt inzetten, zodat we genoeg werk hebben tijdens de reizen in het kamp.

Verplichte bijeenkomsten

Als je besluit om mee te gaan dan zijn er een paar bijeenkomsten waar je verplicht bij aanwezig moet zijn. Door niet deel te nemen aan deze onderdelen, kan je deelname aan de reis worden uitgesloten. Deze bijeenkomst zijn er om je te informeren over dingen die betrekking hebben op de reis, maar ook om elkaar beter te leren kennen en elkaar op te bouwen in geloof.

Data verplichte bijeenkomsten:

 1. Startmiddag: zondag 21 november 2021 van 14.00 - 16.00/17.00 uur in Het Baken (Mendelssohnlaan 1A, Eindhoven)
 2. Oekraïne weekend: 29 en 30 januari 2022 (indien er meerdere groepen zijn, anders vervalt dit weekend)
 3. Overige groepsbijeenkomsten worden door je coaches georganiseerd. Tijdens de startzondag zullen je coaches een aantal data samen met de groep vastleggen. De bedoeling is dat je bij die bijeenkomsten zoveel mogelijk aanwezig probeert te zijn. Mochten de coaches vinden dat je er te weinig moeite voor doet om aanwezig te zijn, dan kan dat uitsluiting van de reis betekenen.
Overige verplichtingen

Er zijn een aantal verplichtingen. Indien je niet aan deze verplichtingen voldoet, dan kun je uitgesloten worden van de reis. Het is dus goed om te weten wat er er allemaal van je verwacht wordt, alvorens in te schrijven.

 

Overige verplichtingen op een rijtje:

 • Betaaltermijnen; zie hiervoor reissom en betaaltermijnen. Niet op tijd betalen, kan uitsluiting van de reis betekenen.
 • Je bent aanwezig op de verplichte bijeenkomsten.
 • Je helpt mee in de voorbereidingen; zie 'Verantwoordelijkheden en taken' op deze pagina.
 • Je zorgt dat de organisator op tijd de juiste documenten in bezit heeft. Indien je deze niet tijdens het inschrijfproces hebt kunnen toevoegen, verwacht de organisator deze van je voor of op de startmiddag van je te krijgen. Mocht dit niet lukken, overleg dan met de reisorganisator wat wel of niet mogelijk is. Het gaat om de volgende documenten:
  1. kopie paspoort: je paspoort moet nog 3 maanden geldig zijn bij terugkomst van je reis;
  2. kopie rijbewijs (beide kanten van het pasje) indien je je rijbewijs langer dan 3 jaar in bezit hebt.
 • Je bent gevaccineerd voor Covid-19. Zonder vaccinatie kan je niet mee op reis.
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor de aanbevolen inentingen voor de Oekraïne ( check dit op tijd). Als organisatie bevelen we Hepatitis A & B, DTP en op dit moment ook de BMR aan.
 • Gebruik je medicijnen: Zorg via je apotheek voor een medicijnenpaspoort; een medicijnenpaspoort is praktisch in geval van verlies van medicijnen of wanneer je een arts moet raadplegen in Oekraïne. Check zelf verder of je meer nodig hebt bij de medicijnen die je gebruikt. Zie oa info op de website van het CAK.
 • Het is je eigen risico als je waardevolle spullen meeneemt, je kunt hier eventueel zelf een reisverzekering voor afsluiten.