Over projecten

Projecten

Geloven met je hoofd kan de zoektocht naar de waarheid zijn en geloven met je hart is handen en voeten geven aan de opdracht die God ons heeft gegeven om zout en licht te zijn in deze wereld. Smaakmakers en brengers van het goede nieuws. Dit proberen wij te vertalen in acties. Acties waarbij we de jongeren in Eindhoven willen verbinden met hulpbehoevenden. We organiseren korte acties, denk hierbij aan: Voedsel inzamelen, eten uitdelen aan bijvoorbeeld dak- en thuislozen, bloemen uitdelen aan eenzame ouderen en zo nog veel meer. Ook organiseren wij langdurige acties. Zo is er in de meivakantie een week en in de zomer twee keer twee weken een “Oekraïne-reis”. Hier helpen de jongeren zigeuners hun leefomgeving te verbeteren door betere huisjes te bouwen en kinderwerk te doen waarin we over God kunnen vertellen. Iedereen die zijn handen uit de mouwen wil steken op een laagdrempelige, leuke manier is welkom (en de rest trouwens ook).

Diverse Projecten

Eindhoven meets Janoshi - Oekraïne reizen
‘EindhovenmeetsJanoshi’ is een onderdeel van de Stichting Eindhoven Bouwt. Wij verzorgen werkvakanties voor jongeren van 16 t/m 25 jaar uit Eindhoven en omstreken in Oost-Europa waarbij ontmoeting en samenwerking centraal staat. Kleine groepen uit Nederland werken mee op een lokaal project en maken zo een cultuur van binnenuit mee. Door de vriendschap die ontstaat, kunnen deelnemers en de lokale bevolking daadwerkelijk iets voor elkaar betekenen.
M25 Eindhoven - Handen uit de mouwen voor anderen
M25 Eindhoven is een jongerenorganisatie met als doel de handen uit de mouwen te steken voor anderen. M25 staat dan ook voor Mattheus 25 waarin wordt uitgelegd hoe belangrijk het is om andere mensen te helpen.
CatharinaNachten
De CatharinaNacht is een begrip aan het worden. Elke derde zaterdag van de maand (met uitzondering van de zomermaanden) is de kerk open van 23:00 tot 02:00. Een initiatief dat door verschillende kerken ondersteund wordt. Op een avond komen er tussen de 70 tot 300 bezoekers binnen die even komen kijken, van de stilte genieten, een kaarsje branden, een gesprekje voeren of luisteren naar de muziek.