Update project school Janoshi

slide

Update Schoolproject Janoshi

Langs deze weg willen wij jullie allemaal bedanken voor jullie bijdrage (gift en/of gebed) aan de school.

Van ons contact persoon Peter Gabor hebben we het nieuws gekregen dat de school in Janoshi gaat starten per 6 oktober 2014. Iets later dan gepland, maar we zijn wel heel blij en dankbaar dat de school gaat starten.

Zondag 21 is er een bijeenkomst geweest met de ouders van alle kinderen die naar school zullen gaan in het zigeunerdorp. Zij waren zeer gemotiveerd hun kinderen te stimuleren naar school te gaan. We hopen en bidden dat dat zo zal blijven. Er zijn 2 juffen aangenomen die beiden deeltijd gaan lesgeven. Juf Agi Varadi zal les gaan geven aan de kinderen van 6-7 jaar oud en kleuterjuf Agi Mindak zal gaan lesgeven aan kinderen van 5-6 jaar oud. De kinderen zullen naast hun les 1 keer per dag warm eten ontvangen van Miklos Poscai (bij hem eten de zomergroepen ook altijd). Daarnaast zal Miklos zorgen dat er gestookt wordt, zodat in de winter het lokaal lekker warm is. Peter Gabor, ons contactpersoon in Oekraïne, heeft ondertussen alle materialen die nodig zijn aangeschaft (lesmaterialen die de beide juffen hebben aangegeven voor een half jaar), een koelkast, etc. Daarnaast hebben we van de zomer een hoop schooltafeltjes en stoeltjes die kant op gebracht.  De helft hiervan het Peter om moeten ruilen voor kleinere. Dit is ondertussen ook gebeurd.

stoeltjes

30 september is alles schoongemaakt in de school. Er is nu alleen een probleem nog met de ketel, waardoor ze niet 1 oktober al konden starten. Het Oekraïense ministerie heeft op  9 juni 2014  bepaald dat  de elektriciteit uitgeschakeld wordt op bepaalde tijden elke dag. Peter is bang dat er iets met de huidige ketel gebeurd (ontploft) als de elektra opeens wordt uitgeschakeld terwijl de ketel aan is. Hierom wil Peter de ketel die er staat verkopen voor een  nieuwe ketel die niet afhankelijk van de elektriciteit is. We hopen dat dit op tijd lukt en de school 6 oktober gaat beginnen.

Graag jullie gebed voor:

  • De kinderen die naar school gaan
  • de ouders , dat zij de kinderen blijven stimuleren te gaan
  • de ketel , dat deze op tijd aanwezig mag zijn
  • het onderwijs . dat deze goed aansluit bij de kinderen die gaan
  • de juffen, voor wijsheid en doorzettingsvermogen en dat zij de de kinderen het onderwijs kunnen geven die aansluit bij hen
  • financiële steun; op het moment hebben we nog niet genoeg bijdrage per maand. Er moet nog zeker 300 euro per maand bij komen.
  • Peter en Viki die alle organisatie rondom de school doen

 

 

Zijn er nog vragen? Neem dan contact met op op via: oekraine@eindhovenbouwt.nl